Hoe Groenperspectief werkt

Groenperspectief is een sociaal bedrijf dat zich hard maakt voor werkzoekenden (om uiteenlopende redenen) die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen Groenperspectief wil een katalysator zijn voor de ontwikkeling van deze mensen en de brug vormen tussen de arbeidsmarkt en mensen die onder de Participatiewet vallen. Het schema hieronder laat meer zien over de te volgen route naar een reguliere baan!

Werken voor Groenperspectief? Bekijk de vacatures hier!

Schema
Na iedere fase vindt een meting/beoordeling plaats.
Schema
Na iedere fase vindt een meting/beoordeling plaats.

Instromen

Via diverse wegen stromen mensen in bij Groenperspectief. Daarbij letten we op een aantal basiskwaliteiten, zoals dat je zelfstandig naar werk kunt komen en enkele uren achter elkaar staand en lopend werk kunt doen. Instromers komen binnen voor een proefperiode van twee tot zes maanden, waarin gezorgd wordt voor intensieve coaching, scholing en training.

Uitstromen

Als alles werkt voor alle partijen, dan krijgt de kandidaat een contract van minimaal 6 en maximaal 12 maanden aangeboden. Daarin wordt onder andere een ontwikkelplan opgesteld. Er zijn drie evaluatiemomenten tijdens het traject en als de kandidaat goed blijft functioneren, kan hij/zij uitstromen naar een nieuwe baan binnen Groenperspectief of een andere volwaardige baan.

Doel

Het uiteindelijke doel is mensen helpen om inzetbaar te worden binnen hun mogelijkheden, en dat op een zo duurzaam mogelijke manier. Geen kortetermijndenken, maar investeren in zekerheid op de lange termijn.

Niels Nagtegaal

β€˜De uitdaging is om onze mensen naar een hoger plan te krijgen, daar haal ik plezier uit. Ik ben heel positief over Groenperspectief, je wordt goed begeleid en krijgt een interne opleiding. Het bedrijf geeft volop kansen aan mensen die dat nodig hebben.’
Niels Nagtegaal – Uitvoerder Groenperspectief