Een groen perspectief bij Groenperspectief

Een groen perspectief bij Groenperspectief

Mensen van de Haeghe Groep


De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar, wie zijn deze medewerkers? En wat doen ze zoal? In een serie van zes artikelen belichten we de mensen van de Haeghe Groep.

In dit vierde artikel belichten we de nieuwe aanpak van de Haeghe Groep. De organisatie gaat namelijk met het Werkgeversservicepunt gezamenlijk verder als één gemeentelijk werkbedrijf. Dat vraagt om een nieuwe aanpak waarbij beide organisaties gezamenlijk optrekken. Die aanpak is nu al goed te zien in de samenwerking met Groenperspectief, een nieuwe sociale onderneming.

Groenperspectief ging enkele weken geleden officieel van start. Het bedrijf biedt werkzoekenden die een steuntje in de rug nodig hebben een echte kans zich te ontwikkelen in het groene vak. De kandidaten doorlopen eerst een proefperiode van twee tot zes maanden. Gedurende die periode kunnen ze met behoud van uitkering meedraaien in het bedrijf. Ondertussen krijgen de mensen coaching, scholing en training. En bevalt de kandidaat, dan ligt een duurzame arbeidsovereenkomst in het verschiet.
Het nieuwe, groene perspectief zorgt voor allerlei positieve gevolgen, legt directeur Menno Weverling van Groenperspectief uit: “Ik zie hier mensen opbloeien. Zij krijgen hun eigenwaarde terug, ontvangen een eigen inkomen en kunnen zo hun eventuele schuldenproblematiek oplossen.” Ook sectormanager Gert Lafeber van de Haeghe Groep ziet tal van voordelen: “We begeleiden de mensen vanuit de uitkeringssituatie naar Groenperspectief, en uiteindelijk naar een duurzame baan. Een vaste betrekking betekent voor iedereen een win-winsituatie.”

Bij Groenperspectief verzorgen de Haeghe Groep en het Werkgeversservicepunt gezamenlijk de instroom van de doelgroep. “De Haeghe Groep en het WSP verrichten de screening, en wij leren de mensen de basisbeginselen van het werk”, legt Menno uit. En Gert voegt toe: “Voor sommige mensen betekent dit ook dat ze moeten leren dat de wekker ’s morgens afgaat.”
Dat Groenperspectief een populaire werkgever is, blijkt wel uit de eerste informatiebijeenkomst. Naar deze ‘speedmeet’ kwamen zeven geïnteresseerde kandidaten. Van hen meldden zich vijf meteen aan. En die werknemers blijken het in hun nieuwe betrekking goed te doen. Menno: “Ik heb een jongen na een zeer ernstig ongeluk weer zien opbloeien.”
Volgens Menno is werken in de buitenlucht in het algemeen, en in het groen in bijzonder, een perfecte leeromgeving voor mensen die lang niet gewerkt hebben. “Groen geeft perspectief voor de toekomst, het is duurzaam, zowel voor de mensen als onze planeet. Ik zeg ook altijd: Groen is het nieuwe goud!”

Ook zaken doen met de Haeghe Groep? Kijk dan eens op www.Haeghegroep.nl.